meni je konačno stigla dugoočekivana zbirka priča Embrouza Birsa, "Grob bez Dna", pretpostavljam da će to biti zimski čitalački izazov (u pauzi gledanja filmova).
Moderator: Truman
Književnost, ali nije zabranjeno ni neoliberale pominjatiPizzobatto wrote: ↑Mon Jan 21, 2019 10:51 amAl jel ovdje tema šta čitamo od književnosti ili da turim i neoliberale koje čitam?
Nije nikakav problem, pišite o knjigama koje čitate; nećemo da cepidlačimoBaudrillard wrote: ↑Fri Jan 25, 2019 10:35 amTrenutno čitam Lešeka Kolakovskog - Užas metafizike, ali dobro to nije beletristika.
Od beletristike svima bih preporučio izuzetnog japanskog pisca Rju Murakamija, (nema veze
sa poznatijim Harukijem, a i mnogo je bolji pisac od njega) većina dela su mu na granici horora,
pre svega psihološkog-horora (Audicija, U miso supi, Karaoke strave). Po romanu Audicija je urađen
i odličan film.
Može se čitati, sasvim je razumljiv i zanimljiv autor, mnogo bolji od Hane.spanky_ham wrote: ↑Fri Jan 25, 2019 11:04 amE, moze li se citati Kolakowski? Ili je kao Hana Arendt, dovoljno pametna da bukvalno prodire u sustinu masinerije zla, ali svejedno nepodnosljivo netalentovana da isprica svoju pricu?![]()
U redu, hvala. Što se tiče Rjua, čitaj obavezno, mnogo je bolji od prezimenjakaDybuk wrote: ↑Fri Jan 25, 2019 1:16 pmNije nikakav problem, pišite o knjigama koje čitate; nećemo da cepidlačimo![]()
za drugog Murakamija sam čula tek nedavno,Audition (film) je već sigurno svima poznat, a nedavno sam gledala ekranizaciju njegovog romana Piercing, i to ne zbog književnog predloška već zbog reditelja
![]()
E da, pričali smo o tome skoro. Klasik SF-a, zaista odlična knjiga, izuzetno vizionarska i danas, sa naročitim naglaskom na fantastičan kraj. Jesi pročitao kombo Čelične pećine/Golo sunce? Znam da reče da su ti se Pećine dopale.