Šta čitamo?

žanrovska književnost i beletristika

Moderator: Truman

Truman

Šta čitamo?

Post by Truman » Sat Feb 25, 2023 6:27 pm

Dybuk wrote: Nije on pisao horor, strašne u smislu odlične.
tako reci!
Zabran nekom da a nekom uzme.

There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Dybuk

Šta čitamo?

Post by Dybuk » Tue Mar 21, 2023 3:28 pm

I live in the weak and the wounded, Doc

Truman

Šta čitamo?

Post by Truman » Tue Mar 21, 2023 11:56 pm

Dovrših Ženu sa stepenica. Osrednji roman Bernharda Schlinka o nekom slabiću koji 40 godina traži ženu koju boli q za njega.

Sad nastavljam sa Transurfingom, izuzetno zanimljiv sistem.

There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

ridiculus

Šta čitamo?

Post by ridiculus » Thu Mar 23, 2023 4:01 pm

Dybuk wrote: Ovo će zanimati ridiculusa
Heh, pogodila si u centar.

Zapravo, znam za Lionel Shriver, gledao sam neke njene govore i diskusije, iako je nisam čitao. A baš ovaj video sam primetio pre neki dan, i označio ga za kasnije gledanje.

Dybuk

Šta čitamo?

Post by Dybuk » Thu Mar 23, 2023 4:22 pm

;)

We Need to Talk about Kevin je jedino što sam čitala, i zaista je fantastična knjiga.
I live in the weak and the wounded, Doc

NGboo

Šta čitamo?

Post by NGboo » Sun Apr 16, 2023 9:38 am

Pročitao P5 - Poslednje pesme političkih pigmeja Pindostana , zbirku pet priča Viktora Peljevina. Evo jednog citata (iz priče Nekropandur) koji kao da opisuje srpsku političku scenu:

„Pokušavao je da utiče na tehnološka pitanja, uprkos potpunoj nekompetentnosti u toj oblasti. I zahtevao je da se njegovi nalozi bespogovorno izvršavaju.“

... i malo sušte istine o medijima:

„U suštini, čime se zapravo bave savremeni mediji? Oni nam ili ispiraju mozak po političkoj narudžbini (istina, u ovom slučaju te komponente nema) ili se trude da ubace u našu svest psihičke viruse koji će nas naterati da kupujemo svakojako smeće koje nam nije potrebno. I medijske radnike zapravo zanima samo jedna stvar – da zapište što je moguće prodornije, ne bi li bar na nekoliko sekundi zaoštrili ljudsku pažnju i uspeli da natovare tuđi um vrednosnim kodom koji je platila razna fukara. Ne čudi što se svaka vest o zaista jezivom događaju jednostavno izgubi u viru te žute pene.“

Truman

Šta čitamo?

Post by Truman » Sun May 07, 2023 9:12 pm

Psycho-Cybernetics...vrlo zanimljiva knjiga o self-imagu i reprogramiranju.

Sri Ramana

Post Reply