Ideje za filmove
Moderator: Dybuk
Ideje za filmove
Imam podosta ideja za filmove, samo nisam iz te struke što bi se reklo tako da ništa od realizacije.
Evo recimo čitam priču o usamljenom geju na srpskom selu:
https://luftika.rs/deda-radovan-gej-srbija/
Od ovoga bi mogla da se napravi lepa priča, ali da bude klasična drama bez ikakvih eksplicitnih scena. U današnje vreme bi to dobro prošlo. Od detinjstva do starosti s tim što bi početna scena bila iz poznih godina na grobu njegovog pokojnog ljubavnika iz mladosti kog nikada nije preboleo.
Imam i druge neke ideja ali ajde da čujemo vas...kada biste imali rediteljsku palicu koje priče biste voleli da ispričate?
Evo recimo čitam priču o usamljenom geju na srpskom selu:
https://luftika.rs/deda-radovan-gej-srbija/
Od ovoga bi mogla da se napravi lepa priča, ali da bude klasična drama bez ikakvih eksplicitnih scena. U današnje vreme bi to dobro prošlo. Od detinjstva do starosti s tim što bi početna scena bila iz poznih godina na grobu njegovog pokojnog ljubavnika iz mladosti kog nikada nije preboleo.
Imam i druge neke ideja ali ajde da čujemo vas...kada biste imali rediteljsku palicu koje priče biste voleli da ispričate?
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana
Sri Ramana
Re: Ideje za filmove
Jes pa da mi neko ukrade ideju i obogati se. 
Ne bih da ti rušim sneška, ali priča o neshvaćenom geju u ruralnoj sredini je snimljena jedno milion puta, u svim mogućim varijantama i na svim jezicima. Na cinemax 1/2 ne prođe dan da ne puste bar jedan takav film.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ne bih da ti rušim sneška, ali priča o neshvaćenom geju u ruralnoj sredini je snimljena jedno milion puta, u svim mogućim varijantama i na svim jezicima. Na cinemax 1/2 ne prođe dan da ne puste bar jedan takav film.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Cold silence has ... a tendency to
atrophy any ... sense of compassion
...between supposed lovers
...between supposed brothers
Ideje za filmove
Nisam imao pojma. Kod nas bi to svakako bilo nešto novo.
Evo još jedne ideje inspirisane istinitim događajem. Pre par meseci na početku Knez Mihajlove vidim nekog stranca obučen kao srednjovekovni trubadur kako mađija nešto ljudima. Dođem i ja na red i on mi kao otvori treće oko, produva auru itd. U jednom trenutku sam čak i nešto osetio, kao pritisak na šaci i na čelu. Na kraju 'seanse' mi je priznao da je mađioničar.
Eh sad, ja bih snimio film u nekom primorskom gradu gde studentkinja koja je inače skeptik dođe da provede raspust i na kaldrmi naleti tako na nekog egzotičnog maga (mogao bi biti južnoamerički šaman ili afrikanac isl). I ona kao skeptična, ništa ne veruje ali kako nastavi dalje u grad počnu čudne stvari da joj se dešavaju. Tipa predvidi da manijak na ćošku vreba neku devojčicu i spase je, pronađe usamljenoj baki izgubljenu mačku, spreči nekog da ne izvrši suicid, predvidi rezultat utakmica i pomogne nekom siromašku u dugovima da zaradi na kladionici itd itd, ima tu dosta prostora da se razvija scenario. I onda poslednja scena kako pri odlasku iz grada sretne opet tog maga i on joj kaže nešto tipa - to je samo magija, nemoj ozbiljno to da shvataš...a možda tu i ima nečega.
Last edited by Truman on Mon Sep 26, 2022 10:30 pm, edited 1 time in total.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
A niko ti neće ukrasti ideju, mi smo ovde svi pošteni. Vidiš da i ja verujem vama, pa otkrivam svoje. A u Holivudu bi mogao velike pare da zaradim.
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
A kad smo kod Holivuda imam jednu ideju za projekat gde bih upario Tom Kruza i Bred Pita ali to već neću da vam otkrivam jer biste mogli da se polakomite i napravite svetsku karijeru umesto mene!
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
Haha, a vidi, Peca je u pravu
Ajde Truki elaboriraj, nismo svi kreativci ili producenti sa ozbiljnim vezama u filmskoj industriji

Ajde Truki elaboriraj, nismo svi kreativci ili producenti sa ozbiljnim vezama u filmskoj industriji

I live in the weak and the wounded, Doc
Ideje za filmove
Šta da elaboriram - za Toma i Breda? Ne znam...nisam siguran da treba da vam verujem.
Evo i još jedne ideje inspirisane mojim poslom - momak radi u call-centru i rešava dosadne i banalne korisničke zahteve. U jednom trenutku dobije poziv od osobe kojoj treba pomoć. On pomisli da je u pitanje fix my VPN ali ne leži vraže...biva uvučen u špijunsku igru jer osoba pokušava da nekome prenese jako bitnu informaciju a njegov broj je slučajno ubo. Naš junak biva uvučen u špijunsku igru da bi i sam postao špijun...a možda je to sve samo njegova halucinacija kao recimo u Američkom psihu.
Evo i još jedne ideje inspirisane mojim poslom - momak radi u call-centru i rešava dosadne i banalne korisničke zahteve. U jednom trenutku dobije poziv od osobe kojoj treba pomoć. On pomisli da je u pitanje fix my VPN ali ne leži vraže...biva uvučen u špijunsku igru jer osoba pokušava da nekome prenese jako bitnu informaciju a njegov broj je slučajno ubo. Naš junak biva uvučen u špijunsku igru da bi i sam postao špijun...a možda je to sve samo njegova halucinacija kao recimo u Američkom psihu.
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
A imam jednu ideju od koje može da se napravi horor film...ima veze s okultizmom i borbom dobra i zla a ubacio bih u priču i mixed race couple u Bosni.
Ali avaj, kao i svaki neshvaćeni genij imaću sudbu da moje ideje najverovatnije nikada neće isplivati na svetlo dana.
Ali avaj, kao i svaki neshvaćeni genij imaću sudbu da moje ideje najverovatnije nikada neće isplivati na svetlo dana.

Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
Trumane dok ne okačiš scenario za neki eroCki triler neću da diskutujem.
Cold silence has ... a tendency to
Ideje za filmove
To bi mi bilo najlakše da napišem...zato se nisam mnogo ni fokusirao. Ako ima neki producent da mu trebaju moje usluge nek mi se javi.
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
Ne verujem. Sagita je propali forum.
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
Imam ideju da angažujem Kristofera Nolana da snimi biografski film o Ivi Andriću. Otvarajuća scena bi bio stari Andrić kako šeta Kalemegdanom a završna scena njegovo rano detinjstvo koje bih onda povezao sa njegovom smrću, išao bih dakle obrnuto linearno. Tokom tih epizoda ubacivao bih najpoznatije scene iz njegovih dela. Bio bi to sjajan film. Ima li neko sto milki da mi zajmi?
Sri Ramana
Sri Ramana
Ideje za filmove
I sta sam ja imao ideja
Sve su bile sranje
Sve su bile sranje
Ideje za filmove
Moje ideje nisu sranje, ali džaba kad nemam para. Univerzum se zaverio protiv mene, loši ljudi bi hteli da me sputaju da ne bih bio uspešniji od njih, nemam sreće jer sam iz Srbije, horoskop mi nije naklonjen ovih par decenija života...
Sri Ramana
Sri Ramana