Pogledo i ja Glass, dobar, zadovoljan sam kako je trilogija zavrsena. Sve je lepo tematski uvezano i ovo je u tom smislu veoma koherentna trilogija. Svidela mi se poruka i film je na kraju prilicno mocan. Desavanja na kraju nisam ocekivao (kao da sam zaboravio ciji je ovo film

), bio sam prijatno iznenadjen...
Najveca zamerka mi ide na reziju akcionih scena. Jesu one mastovito osmisljene, ali nekako su mlitavo rezirane, trebalo je to mnogo bolje. Takodje bih voleo da je scope filma veci, tj. da je bilo vise lokacija, jer ipak je ovo film koji se bavi mitologijom superheroja. Kao i Dy, i ja sam razocaran sto je Brus nije dovoljno iskoriscen, ima bas jedna scena sa njim koja je trebalo da bude mnogo mocnija (a verovatno bi i bila da je Brus dobio vise scena).
Sad ispada da dosta kritikujem film, ali ipak sam uzivao, pored vec navedenih kvaliteta, rezija je vrlo dobra kad nisu u pitanju akcione scene (kojih ionako nema mnogo), dijalozi su dobro napisani, a na kraju, film o superherojima u kojem glume Bruce Willis, Sam Jackson i James McAvoy nikako ne moze da bude los

Haley Joel Osmenta nisam video u filmu 100 godina (on je bio prilicno aktivan pre 20ak godina, glumio u The Sixth Sense i Unbreakable kod Shyamalana, i u Gladijatoru), ovde je, neocekivano (mislim, posle onakvih tugaljivih uloga), veoma zabavan. Ubedljivo najbolji momenat filma: "First name: Mr. Second name: Glass."
I da, sto se mene tice: Unbreakable > Glass > Split.