The Devil Wears Prada (2006)
Ovo je prvi put da gledam ovaj film, ne znam kako sam ga toliko dugo izbegavala, ali konačno sazreh u dovoljnoj meri da pogledam ovaj masterpis. Ok, ne baš, ali dobro odrađen, uz podršku glumačkih veličina.
Što bi gosn Dybuk rekao: kakav je osećaj gledati visokobudžetni film, za promenu, a?

Jestem Morderca (I am the killer 2016)
70te su, još su se Rusi i Poljaci zajedno opijali i veselili, kad se pojavio najgori serijski ubica u dotadašnjoj istoriji zločina. Predug, u početku beše Citizen X, pa Seven, pa zatim gomila drugih uticaja, pri čemu se sve svodi na priču o sistemskoj i ličnoj korupciji, u koju kad jednom zagazite, duša prva strada. Slavljen i moćan, a nečiste savesti. Daa, može se s tim živeti, kolor tv pomaže. Mislim da bih uz malo skraćenu verziju i originalniji pristup više uživala, ali film je okej.
The Big Sick (2016)
Dva komičara, od kojih mi je samo jedan poznat (Rej Romano), drugi je Pakistanac ili Amer pakistanskog porekla Kumail Nanjiani, te uobičajeno vrlo simpatična Holi Hanter i gorko-slatka storija o kulturološkim razlikama koje malo komplikuju ljubavnu vezu itd. I ovaj je predug za svoj žanr, te gubi fokus pa i moja pažnju, povremeno. Na kraju, he gets a girl, jes da je spojler ali sumnjam da je iko iznenađen, te da je ikoga stvarno briga