Legion je originalno prikazan na mreži FX, i ima ukupno 27 epizoda u 3 sezone (8+11+8).

Od ovoga što sam video - prvih 11 epizoda u trenutku pisanja - akcione scene su najslabiji deo. Koreografija (fizičkih) borbi deluje vrlo amaterski, ali to možda nema mnogo uticaja na ukupni utisak zato što se ovaj šou ne oslanja na (fizičku) akciju, i ova predstavlja samo mali deo šire koreografije. Što će reći, serija je vrlo stilizovana, toliko da često razbija granice forme i pretvara se u balet, nemi film, animirani film, pozorišnu predstavu, muzički spot, i verovatno svašta još nešto. Dosledno tome, zvučni i vizuelni aspekti su odlični i dovoljni da seriji pruže identitet. Ali ova ide mnogo dalje od toga i postaje razmišljanje o prirodi stvarnosti, a gde ćemo lakše naći bolju "posudu" za takvu temu od supermoćnih likova kojima nastanjujemo svoju maštu? U svakom slučaju, koliko god povremeno bilo nejasno šta se događa (i kojim redom!), za sada mi deluje kao da postoji solidan zaplet koji se (još uvek) ne pretvara u neki spektakl simbolizma koji je sam sebi svrha.
Kao što sam rekao na drugom mestu, glume Dan Stevens, Rachel Keller, Jean Smart, Aubrey Plaza, a, između ostalih, i jedna indijanska glumica interesantnog imena koju sam skoro gledao u Banshee-ju, Amber Midthunder.
Ali, pošto naš HBO nema treću sezonu, moraću da dam detaljniju ocenu nakon što završim drugu.