Serije koje trenutno pratimo

Moderator: Dybuk

Dybuk

Post by Dybuk » Sun Jul 30, 2023 12:01 am

Woow, kakvo ludilo je Knick
► Show Spoiler
:shock: :shock:
Ogromna šteta što serija nije produžena.

Ali isto nije čudo, veći budžet, a publika baš ne želi da se suoči sa neprijatnim temama.
I live in the weak and the wounded, Doc

ex pistol

Post by ex pistol » Mon Jul 31, 2023 9:47 pm

ex pistol wrote: Ako bi za neku od novijih serija (decenija za nama) mogao da kažem da je žešće potcenjena to je the Knick
da citiram sebe od pre 3 godine.
ne znam koja je priča oko treće sezone ali ja sam imao utisak da je baš onako i trebalo da bude završeno i jedan od jačih krajeva ikada
► Show Spoiler

ridiculus

Post by ridiculus » Tue Sep 26, 2023 8:35 pm

Odgledao sam petu i šestu sezonu Justified. Palpi, ali dobro i zabavno, najbolji hibrid krimi-drame i vesterna na televiziji. Neki likovi su urnebesni; nedostajao mi je Dickie Bennett, iako se pojavljuje u par scena. Zato je tu Dewey Crowe i verovatno najnesposobnije izvršenje ubistva viđeno ljudskim očima, čak i kad Tarantina uzmemo u obzir ili fokus. :lol: Ali i bez Djuia, čitava porodica Crowe suvereno vlada tim područjem. Zadovoljavajući završetak originalnog serijala, ali sada je na slobodi i nastavak, Justified: City Primeval, pa ćemo videti šta i kako, a pre svega zašto.

Reacher, prva sezona. Umalo da odustanem posle prve epizode - nije mi legla. Nešto u vezi tona ili atmosfere... Podsetilo me na Pushing Daisies u brutalnom svetu Justified. Međutim, posle toga je sve leglo na svoje mesto, i završio sam ostatak sezone u jednom danu. Ne dahu, danu. Sve se brzo izdešavalo i nisam siguran da li je početna nesuglasica bila do mene i mog (ne)raspoloženja ili prva epizoda objektivno podbacuje.

Elem, tek je ovde ton palpičan, jer je serija rađena po romanu Leeja Childea, Killing Floor, i to prilično verno. Zato ne treba tu tražiti psihološku dubinu likova, ali radnja je prilično solidna i interesantna, i akcija je uverljivo snimljena. Štono kažu, ovo je pravi Jack Reacher, a filmovi Toma Kruza sa istim junakom su o Tomu Kruzu.

Gledaću i drugu sezonu.

Dybuk

Post by Dybuk » Wed Sep 27, 2023 7:18 pm

Moram da sednem i popišem ovde sve što sam gledala i gledam, od What we do.. Preko Sex Ed s04 do The Good Fight.

Bindžujem krvnički.
I live in the weak and the wounded, Doc

Post Reply