Šta vas najlakše natera da se odlučite da prekinete gledanje?

Moderator: Dybuk

Post Reply
ridiculus
Posts: 89
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Šta vas najlakše natera da se odlučite da prekinete gledanje?

Post by ridiculus » Fri May 29, 2020 9:44 am

Ne računam tradicionalnu netrpeljivost prema nekom žanru. Pretpostavka je da želite da pogledate nešto.

Za mene su odgovor uglavnom iritantni likovi i/ili glumci.

Primer ovog prvog je, kao što sam rekao drugde, Sherlock. Ni u ludilu ne bih mogao da krivim Cumberbatcha za to - očigledno je do scenarija. Prekinuo sam posle pola prve epizode i nikad se nisam vratio (iako sam viđao delove tu i tamo na televiziji). Sa druge strane, Iron Fist ima jednog od najiritantnijih i najkmekavijih glavnih likova u istoriji televizije, pa sam zažmurio na to zbog nekih drugih stvari. A možda i zato što se Danny Rand ne pojavljuje na ekranu često koliko Holms u svojoj seriji.

Drugi je slučaj kada glumci ne shvataju svoj posao ozbiljno. To za mene može da uništi ili uzdigne bilo šta. Kada se spoji sa prvom zamerkom, imamo katastrofu.

True Blood:

"Suki, I love you!"
"And I love you, but I can protect myself!" (odlazi i baca se pred prvo vozilo na autoput)
"Suki!"
"Thank you, Bill!"
"Suki, I love you!!!"

Mislim, ovo jeste po seriji tinejdžerskih romana, ali dajte, ljudi... :lol:

Black Sails sam prekinuo u četvrtoj sezoni, iako mi je prvih dve (možda i treća, ne sećam se sasvim) bilo sasvim dobro i uzbudljivo, kakva i treba avanturistička serija da bude. Ali onda su likovi počeli da se ponavljaju i ponavljaju... Jessica Parker Kennedy je toliko počela da me živcira svojim jezičkim naglaskom i naglašavanjem u svakoj sceni bar dva puta koliko je ona pametna i opasna žena da više nisam mogao da gledam.

S druge strane, kada glumci daju sve od sebe, skoro sve u radnji mi je oprostivo. Najnoviji primer mi je bio Banshee, ali primer koji ja najviše volim da citiram je Penny Dreadful, druga sezona. Najbolja upotreba veštica u fantastici na ekranu, računajući i filmove. Moguće samo zato što su Eva Green i Helen McCrory shvatile svoje uloge ozbiljno.

A šta vama najviše smeta?

Truba
Posts: 581
Joined: Tue Dec 10, 2019 9:58 am

Šta vas najlakše natera da se odlučite da prekinete gledanje?

Post by Truba » Fri May 29, 2020 10:33 am

15 minuta nicega
Lose linije
Losa gluma

User avatar
Dybuk
Posts: 7923
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Šta vas najlakše natera da se odlučite da prekinete gledanje?

Post by Dybuk » Fri May 29, 2020 10:40 am

Pomalo neuhvatljivo, mora da postoji neki X faktor koji me privuče.

Ali, generalno, loša produkcija, loša gluma, nezanimljiva/izlizana radnja tj tok radnje, neubedljivo, neorganik, fingirano u likovima i postupcima.

Baš sam sinoć upalila jednu epizodu Netflix serije Chambers (glumi Uma Turman) i mislim da neću nastavljati, radnja previše vuče na poznat filmski motiv i glavna glumica je distracting, nesimpatična i izgleda prestaro za tinejdžerku iako - paradoksalno - u stvarnosti ima samo 21 god.
I live in the weak and the wounded, Doc

ridiculus
Posts: 89
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Šta vas najlakše natera da se odlučite da prekinete gledanje?

Post by ridiculus » Fri May 29, 2020 7:40 pm

Dybuk wrote: i glavna glumica je distracting, nesimpatična i izgleda prestaro za tinejdžerku iako - paradoksalno - u stvarnosti ima samo 21 god.
Heh, Margarita Levieva u The Deuce igra devojku od oko dvadeset godina, bar u prvoj sezoni. Možda bih joj dao koju godinu više, 24 ili 25. A ona je u stvarnosti imala 37 kada je to snimano! Skoro me niko nije toliko iznenadio u tom smislu.

Post Reply