Glumci/glumice zbog kojih...

(opšte teme vezane za 7. umetnost)

Moderator: Dybuk

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Mon Nov 12, 2018 5:12 pm

...ćemo pogledati, ili preskočiti film, nevezano za žanr.

Ketrin Han (Kathryn Hahn), manje poznato ime, super simpatična robusna glumica, uvek mi navuče osmeh na lice, i verovatno ću zbog njenog prisustva pogledati i neki chick flick. Zašto ona, pored gomile zvučnih imena, no reason, nedavno sam gledala dramu u kojoj tumači glavnu ulogu, pa sam prošvrljala po njenoj filmografiji. Super je čak i u Bad Moms i nastavku :mrgreen: Dok se na Milu Kunis (njena koleginica iz pomenutih filmova) s mukom privikavam.

Nije mi se desilo da baš izbegavam film zbog nekog glumca (znam da ima ljudi koji ovo rade) ali ne volim Kloi Grejs Morec, nijednog od braće Boldvin (Alek je podnošljiv), Val Kilmera, Toma Kruza i Toma Henksa.

Volim staru gardu, od Švarcija, preko Lijama Nisona, Džudi Denč, Dajen Kiton, Tima Robinsa, Denzela...

Šta neke čini neomiljenima; ja sam ona površna osoba na koju deluju crte lica ili glas, neko mi je jednostavno odbojan, i ne mora da ima veze sa glumačkim sposobnostima. Mada u slučaju Kianu Rivsa, inače prijatne spoljašnjosti, gluma igra najveću ulogu.

Verovatno ću dodati još neko ime, jer je spisak veliki. (upravo shvatam da nisam navela nijednog domaćeg glumca/cu, nijedan/na iz mlađe generacije mi ne znači ništa)
Kako stvari stoje s vama?
I live in the weak and the wounded, Doc

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Mon May 25, 2020 11:53 am

Imam mnogo takvih favorita, ali prvo mi je pao na pamet Tom Pelphrey, pošto mi je njegova uloga vrlo sveža u pamćenju. Igrao je u Banshee-ju, i razvalio - iako se pojavljuje tek od 3. sezone.

Image

A onda sam saznao da je igrao u Iron Fist, koji sam gledao pre par godina, ali nisam zapamtio ime glumca. Znate, od prvih sezona svih Marvelovih serija za Netflix, ona za Iron Fist mi je bila najbolja (doduše, nisam gledao Jessicu Jones). Bolja od Daredevila. Ali, problem sa Iron Fist je što je glavni lik jako, jako, JAKO iritantan, i većina negativnih reakcija publike i kritike se odnosi na to. Ali brat i sestra Meachum su mi bili najzanimljiviji likovi u čitavoj toj grupi serija. A brata je igrao... pogodićete ko.

A onda sam saznao i da igra u trećoj sezoni Ozarka, puštenoj pre koji mesec, koju još nisam gledao. I čujem komentare da je i tamo razvalio.

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Mon May 25, 2020 12:13 pm

I u Ozarku je igrao brata :lol: od Vendi.


Kad si osvežio temu, imam i ja neka imena, prvo Mark Duplass

Image

a u zadnje vreme Jeremy Strong (prvi put sam ga videla u odličnoj seriji Succession)

Image
I live in the weak and the wounded, Doc

Truman
Posts: 2777
Joined: Thu Sep 14, 2017 8:35 am
Location: матрикс

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Truman » Tue May 26, 2020 9:03 pm

Бред Пит свакако, не сећам се да сам одгледао лош филм од њега. Од старе гарде Хемфри Богарт и Џек Николсон.
Што се тиче глумица колико год ми Марго Роби била сексипилна напросто ме суперхеројски филмови не привлаче и нећу их скидати због ње. Исто важи и за Џенифер Лоренс и Џесику Чејстејн, ако ми је тема незанимљива ипак прескачем. Сад сте ме подстакли да отворим једну другу тему.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Sat Jun 20, 2020 11:05 am

Moram da dodam: pogledaću film ZBOG glumca ili glumice samo ako imaju dovoljno bitnu ulogu u njemu, da ne kažem glavnu, što bih preferirao. I ne smeju druge stvari da me previše odbijaju. Ovo se u serijama - koje zahtevaju više vremena i posvećenosti - vidi još bolje. Neću pogledati seriju samo zato što neko koga volim da gledam glumi u njoj. Desilo mi se jednom ili dvaput, i svelo se na gledanje određenih scena (gde se taj glumac ili glumica pojavljuju) i nezainteresovanosti za sve ostalo.

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Thu Jul 02, 2020 8:19 pm

I, da se nadovežem na prethodni post, i nešto što sam napisao na drugom mestu:

Image

Trieste Kelly Dunn, zbog koje sam stvarno spreman da pogledam svašta. :D Na primer, gledao sam je u Blindspot, klasičnom produktu američkih televizijskih mreža, gde ima povremenu gostujuću ulogu... koja zaista nije ništa bitno ili interesantno. A čak i bez drugih, objektivnijih mana u toj seriji, sam stav glavnog lika (Sullivan Stapleton), kome se više sviđa jedna druga koleginica (Jaimie Alexander, lepa žena, ali jebiga...) mi je toliko anti-intuitivan i toliko oslobađa nevericu da bi situacija bila još gora da je Trieste imala interesantnu ulogu.

Image

Voleo bih da pogledam i Almost There, malo poznatu seriju koja se vremenom izgubila negde u bespućima onlajn strimovanja, i nije je lako naći. Tu igra ulogu u kojoj mi je teško da zamislim neku drugu glumicu, a da mi bude sasvim uverljivo. A to je romantična serija, a njih obično ne gledam, ali, eto. Sve ima svoju granicu! :D

Jedna od retkih žena kojoj godine ne škode. Ni nedostatak šminke ili glamura. Možda nije u rangu najboljih po opsegu glumačkih sposobnosti, ali uloge koje joj leže joj leže zapanjujuće dobro. Nisam još provalio zašto je to tako, ali rekao bih, onako iz prvog pokušaja, da je u specifičnom spoju izgleda i emotivnosti (iliti empatije).

Truman
Posts: 2777
Joined: Thu Sep 14, 2017 8:35 am
Location: матрикс

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Truman » Thu Jul 02, 2020 10:58 pm

Lepuškasta, ali ne toliko da bih zbog nje gledao seriju.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Fri Jul 03, 2020 2:48 am

Nema to veze samo sa izgledom. Pogotovo ne sa izgledom na fotografijama.

Jer ako ćemo da sudimo samo po tome, ne bih gledao serije (ili filmove) ni zbog koga.

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Fri Jul 10, 2020 2:18 pm

Ima još puno glumica čije prisustvo volim da vidim na ekranu ili platnu... suviše mnogo da bih se u ovom trenutku setio svakog imena. Ali pomenuću neke:

Eva Green (očigledno, i već sam pominjao...mnogo puta)
Antje Traue (i to mnogo pre nego što su je drugi gledali u Dark)
Anna Friel (uh, kako sam voleo Pushing Daisies)
Lizzy Caplan (bila u jednom trenutku, ali sada mi je, što bi rekli, hit or miss; čak nisam ni gledao Masters of Sex, i nemam posebnu želju)
Lucy Lawless, NARAVNO! (ali ne toliko da bih duže gledao Xenu... :twisted: )
Aubrey Plaza, zato što je skroz uvrnuta!
Carla Gugino, koju baš gledam u Jettu ovih dana (i gledao u mali milion serija i filmova)

Od veoma, veoma, veoma poznatih, Margot Robbie.

Još jedna glumica iz Banshee-ja, Odette Annable (devojačko: Yustman), koja je zaista i neverovatno lepa na slikama! ;) Igrala je u par epizoda Dva i po muškarca, u House-u jednu od bitnijih uloga, i u Cloverfieldu (gle, sa Lizzy Caplan!). Ako bih morao da biram između nje i Gal Gadot (isto godište, i "egzotično" poreklo) izabrao bih nju... ali, jebiga, srećno je udata!

Image

Ove dame su mi prve pale na pamet, zato što sam ih sve gledao više ili manje skoro. Ali znam da ih ima još dosta, čak i ako računamo samo aktivne.

A znate čije prisustvo me odbija? Brie Larson. Za druge nisam siguran, ali za nju jesam.

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Tue Jul 14, 2020 7:51 pm

Natalie Dormer se UBILA od želje da dokaže kakva je glumica u ovom novom pseudo-nastavku Penny Dreadful, ali daleko je ona od Eve Green. Nije mi se preterano sviđala ni u Game of Thrones, ali bila je podnošljiva, da ne kažem solidna, ali u ovoj novoj seriji mi je pomalo i odbojna.

Nisam znao gde drugde da stavim ovo zapažanje.

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Wed Jul 15, 2020 5:10 pm

Ok narode, pošto se ja uvek zalažem za nepravedno zapostavljeno - ponekad i do iznemoglosti, bar jedne strane - evo malo pravih primera Trieste Kelly Dunn, u pokretu - kako dolikuje, pošto mislim da njoj fotografije često ne čine pravdu.

Ovi su odabrani na osnovu pristupačnosti, i mog trenutnog raspoloženja.

Scena iz Canterbury-s Law, epizode 3 (traje minut i kusur). To je serija iz 2008, gde glavna uloga pripada Julianni Margulies. Samo jedna sezona, 6 epizoda. (Iako je kasnije Margulies ponovila sličnu ulogu u mnogo popularnijoj The Good Wife.) Trieste ovde nije imala mnogo posla, ali htedoh da pokažem nešto iz ranijeg perioda njene karijere.

https://www.imdb.com/video/vi254739225?

Iz Banshee Origins, uz prvu sezonu (a to je niz scena snimljenih specijalno za web, kao dodatni materijal za glavnu seriju):

https://youtu.be/nKV-dBQQrYA

Lili Simmons ima svoje fanove (i ne samo zato što je u Banshee-ju i True Detective-u često bila gola!) i meni je takođe draga, ali Trieste je sasvim drugi nivo.


I evo nečeg specijalnog. Kratki film The Push koji je bio po nekim festivalima u Njujorku i može se u celosti pogledati na vimeu. Traje oko 8 minuta. Triler sa pomalo hororičnom atmosferom i odličnom muzikom, i prilično dobro urađen za budžet od 5 hiljada dolara... zahvaljujući, između ostalog, i glavnoj glumici. :)

https://vimeo.com/222598647

Jednom ću se verovatno uhvatiti u koštac za zadatkom da objasnim kako je jedna od najtalentovanijih glumica svoje generacije (i verovatno najlepša, barem meni) polako pala u zaborav... ako uopšte postoji smisleno objašnjenje. Jer kada ne snima bezbudžetne nezavisne filmove za užinu i kikiriki, onda snima serije od kojih se neke danas, u doba Peak TV-a i sijaset striming servisa za sve naše potrebe, uopšte ne mogu gledati, nigde. :x

A evo i intervjua sa njom posle izlaska filma Loves Her Gun (2013). Snimak nije baš najoštriji, ali ovo je Trieste u stvarnom životu. (Inače, Trieste je engleski naziv za Trst, prema italijanskom imenu.)

https://www.youtube.com/watch?v=1fwWXqGu9Rw

Ne stavljam ovo da biste gledali 15 minuta priče o filmu koji verovatno niste - minut je dovoljan! - ali juče sam gledao intervju sa nedoteranom Natalie Dormer, i moram malo da se oporavim. :shock: (K'o što rekoh na temi o "seks-simbolima", veliki broj čuvenih i navodno zgodnih glumica u normalnom okruženju i životu izgleda sasvim obično, a neke čak i bezvezno. I see what I believe, but, sometimes, I believe what I see. :ugeek: )

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Thu Jul 16, 2020 7:51 am

ridiculus wrote: onda snima serije od kojih se neke danas, u doba Peak TV-a i sijaset striming servisa za sve naše potrebe, uopšte ne mogu gledati, nigde.
Ako neko slučajno naleti na Believe (2014), bio bih zahvalan na dojavi. Em što Trieste tu ima bitniju ulogu, em što je tvorac Alfonso Cuaron, jedan od meni omiljenih režisera. Producent J.J.Abrams, a igra i Kyle MacLachlan. O devojčici sa paranormalnim moćima koju traže razne agencije. Prekinuto posle (ili čak tokom) prve sezone, iz nekog razloga - koji je verovatno bio gledanost, ali nisam siguran. Čak i da nije dobro, elementi su mi dovoljno zanimljivi da zasluži gledanje samo po sebi. Nema na HBO-ovom serisu, nema na Amazon Prime-u. Nisam siguran za Netflix, ali nisam našao na flixwatch-u, gde imaju spisak filmova i serija za sve regione i zemlje sveta. Jebeni Netflix mi ionako ne dozvoljava da vidim ponudu PRE nego što se pretplatim... Zar to nije malo paradoksalno?

Mislim, ovo je producirala kompanija Bad Robot, a distribuirao NBC - zašto je toliko teško naći danas? Na kraju ću morati da pribegnem torentima, a ovo je staro 6 godina, i nešto ne verujem da se može naći tamo.

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Thu Jul 16, 2020 8:56 am

ridiculus wrote: Na kraju ću morati da pribegnem torentima, a ovo je staro 6 godina, i nešto ne verujem da se može naći tamo.
Eh, pa i ja bih morala da je skinem s torenta. :mrgreen:
Sve može da se nađe ako nije strašno opskurno, 6 god. je ništa.
I live in the weak and the wounded, Doc

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Thu Jul 16, 2020 9:32 am

Našla sam ti fajl (mogu da pošaljem link na pm) vrlo thin pickings, očito nije popularna :D
I live in the weak and the wounded, Doc

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Thu Jul 16, 2020 9:45 am

Dybuk wrote: Sve može da se nađe ako nije strašno opskurno, 6 god. je ništa.
Istina, ali svodi se na potražnju. Starost nije bitna ako je aktuelno, na neki način. Čak ni opskurnost nije bitna ako to nešto ima vredne fanove. Javiće se neka grupa koja će da održava plamen torenta. Jer, šta mi vredi ako nađem mrtav torent, bez seedera, što mi se dešavalo mnogo puta u stvarnosti? Ili da čekam danima da bih skinuo sledeći komadić torenta kad se neki vlasnik (delića) fajla pojavi onlajn.

Believe spada u najgoru grupu: suviše mejnstrim za čudno i, suviše nepopularno (i staro) za mejnstrim. Ima ga na Pirate Bay-u, sa samo dva seeda, ali ne znam koliko su aktivni. I u 480p, što nije baš sjajno.

EDIT: sada videh tvoj odgovor. Šalji, naravno! Večno zahvalan ako link funkcioniše! :clap: :clap:

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Thu Jul 16, 2020 10:07 am

Može mali fajl da bude i okej, bar će se brže skinuti :D
I live in the weak and the wounded, Doc

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Thu Jul 16, 2020 8:05 pm

Ma, jel' ovo normalno? Kakva je ovo koncidencija?!

Upalim TV - što inače retko radim, jer gledam preko sajtova - i ovaj se uključi na Fox Crime, i prvo lice koje vidim? Matthew Rauch! U seriji Bull, gde je gostovao baš u toj jednoj epizodi... od oko stotinu koje serija ima, da postavimo stvari u pravilnu perspektivu. :o Mogao sam već da ga pomenem na ovoj temi, ali on je pre svega pozorišni glumac, jedan od velikana Brodveja mlađe generacije, "šekspirovski" glumac, i ne igra često na televiziji, kamoli filmu, osim što se pojavljuje u dosta serija tu i tamo u gostujućim i jednokratnim ulogama. Dva najveća TV projekta za koje znam da je bio u njima su Banshee- - gde je igrao najluđeg lika u moru ludih likova - i...

... Believe! :D

Image

Skroz desno od Trieste, zaokružio sam ga.

Jel' to znak da treba da počnem da verujem? :D (Zapravo, jedino što verujem je da će ovo sa fajlovima ići kilavo, kako sam i mislio. Satima nema konekcije sa drugim peer-ovima, i takva su moja iskustva sa mnogim starim torentima...Gornji screenshot je iz jednog trejlera.)

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Thu Jul 16, 2020 8:14 pm

Ček, uhvatio si seriju da ide na tv-u? Extra! :dance: :D
I live in the weak and the wounded, Doc

ridiculus
Posts: 370
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:28 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by ridiculus » Thu Jul 16, 2020 8:19 pm

Ne, kamo sreće. Uhvatio sam samo pomenutog glumca - koji se slabo pojavljuje na TV-u - u drugoj seriji (Bull).

User avatar
Dybuk
Posts: 8742
Joined: Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

Glumci/glumice zbog kojih...

Post by Dybuk » Fri Jul 17, 2020 10:36 am

Yvonne Strahovski, australijska glumica, koja sa neverovatnom lakoćom očima i osmehom prenosi različite - neretko potpuno suprotne - emocije iz scene u scenu.
Najpoznatija po ulozi hladne plavuše iz više klase u seriji Sluškinjina Priča, potpuno je uverljiva i kao čelična lejdi, i kao krhka žena na ivici nervnog sloma, ili lepršava devojka čiji dečiji osmeh razoružava. Upravo je gledam u seriji Stateless

Image

Image
I live in the weak and the wounded, Doc

Post Reply