Dybuk wrote: ↑Meni su najbolje scene u pabu
Da, tu je napetost na nivou, odličan uvod. Love interest - ok, a snova moram priznati da se ne sećam.

Ali što kažeš, ostao je utisak klase.
Dark Shadows, izvrsna prva polovina, druga nedovoljno promišljena, kao da autori nisu bili načisto čime će se baviti njihov film. Prvo je tu priča o porodičnim vrednostima, pa onda odnos Barnabasa i lika Eve Grin dolazi u centar pažnje. Nemam ništa protiv što je Eva Grin u centru pažnje, ali njen lik je sveden na karikaturu, tako da autori tu, po meni, nisu uspeli da poentiraju. Ostali karakteri su relativno tanki i nedovoljno iskorišćeni. Dosta neusredsređen film, a rekao bih i da ima problema sa ritmom.
To je šteta, jer je ujedno i vrlo zabavan, u celini gledano. Za moj ukus, lokacije su savršene, i gotske i gradić, kao i jesenja priroda koja ga okružuje. Voleo bih da se penzionišem jednog dana u nekom onakvom priobalnom mestašcu.

Nekoliko prelepih kadrova i super soundtrack. Dobre fore, duhovit film, i Džoni Dep mi je bio vrlo simpatičan u ovoj ulozi. Omiljena scena, kad dramatično recituje stihove besmrtnog klasika The Joker

Star-power glumačke postave doprinosi pozitivnom utisku.